Diffuser kopen

Op zoek naar een diffuser? Wij helpen je graag. Hier vind je een handig overzicht van de verschillen tussen een diffuser, geurdispenser, luchtbevochtiger en geurapparaat. Daarnaast lees je hier meer over welke oliën je het beste kunt gebruiken.

Diffuser

Een diffuser wordt ook wel een aroma diffuser genoemd. Een diffuser verspreidt namelijk heerlijke geuren (aroma's) via essentiële oliën. 

Maar dat is nog niet alles. Aroma diffusers in combinatie met etherische oliën kunnen een positief effect op je gemoedstoestand hebben. Het kan zorgen voor minder stress en ontspanning. Benieuwd naar alle voordelen? Hier lees je meer.

Geurdispenser

Een aroma diffuser wordt daarnaast ook vaker een geurdispenser genoemd. Echter wordt met een geurdispenser soms ook geurverspreiders bedoelt die werken met voor-geladen patronen.

Aroma diffusers werken op basis van water met hierin druppels etherische olie. Geurdispensers met voor-geladen patronen werken niet met water en werken met patronen (geur cartridges) van hun eigen geurmengels. Deze patronen kun je niet zo snel veranderen en zijn meestal merk gebonden. Dit in tegenstelling tot een aroma diffuser. Je voegt simpelweg een aantal druppels etherische olie toe aan het water en je hebt meteen een nieuwe geur. Daarnaast kun je bij een aroma diffuser ook veel eenvoudiger geuren combineren door etherische oliën te mengen in het waterreservoir van je diffuser. Onze aroma diffuser zijn elektrisch en verspreiden deze geuren automatisch. Wel zo makkelijk!

Essentiële olie in diffuser doen - Happy Cloud

Luchtbevochtiger met geur

Een luchtbevochtiger met geur is ook een aroma diffuser. Een van de vele voordelen van een aroma diffuser is namelijk ze de lucht bevochtigen. Zodra je etherische oliën toevoegt aan je aroma diffuser ruik je niet alleen meteen een heerlijke interieurparfum in je huis je verhoogt ook de luchtvochtigheid in huis.

Geurapparaat

Een geurapparaat is iets anders dan een aroma diffuser. Een aroma diffuser verspreidt vernevelt water samen met etherische oliën in een ruimte. Dit zorgt dus voor een heerlijke geur en bevochtigt tevens de lucht. Een geurapparaat verspreidt alleen een geur en bevochtigt niet de lucht.

Hoe werkt een diffuser?

Heel eenvoudig! Je geeft je diffuser een mooi plekje in je huis. Voegt water en etherische oliën toe aan de tank en drukt op start. Binnen no-time zal je huis heerlijk ruiken en kun jij genieten.

Heb je behoefte aan wat meer diepgang over de werking en mogelijkheden van een aroma diffuser. Lees dan hier onze ultieme gids voor aroma diffusers & etherische oliën

Aroma diffuser & geurverspreider Action

Aroma diffusers zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt zo ook op bijzonder veel plekken krijgen. Zo zijn ze onder andere ook verkrijgbaar bij de Action of Blokker. Dit zijn vaak low-budget diffusers. Uiteraard kan dit voor jou ook al de juiste keuze zijn. Hier lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een aroma diffuser

Air Wick essential aroma geurverspreider

We krijgen vaak de vraag wat de verschillen zijn tussen de air wick essential aroma geurverspreider en onze Happy Cloud aroma diffusers. Het Air Wick model gebruikt geen water en verhoogt hierdoor niet de luchtvochtigheid. Daarnaast werkt het Air Wick model op batterijen. Tenslotte ben je altijd gebonden aan de geuren van Air Wick aangezien je deze als volledig fles / navulling in het apparaat plaats. Onze aroma diffuser werken met een stroomsnoer, verspreiden naast de geur van etherische oliën ook vernevelt water én je kunt er alle mogelijk essentiële oliën voor gebruiken.

Geurdiffuser rituals

Het grote verschil tussen geurdiffusers van Rituals en de aroma diffusers van Happy Cloud is het feit dat je ook hier cartridges moet kopen als navulling. Onze aroma diffusers werken met een waterreservoir hier kun je naar hartenlust je favoriete etherische olie aan toevoegen.

Aroma

Er zijn vele soorten aroma’s verkrijgbaar voor aroma diffusers. Door de aroma’s laat je, je huis heerlijk ruiken! Etherische oliën worden niet voor niets ook wel interieurparfum genoemd.

Magnifik Aroma Diffuser - Happy Cloud

Wat is aroma?

Met aroma bedoelt men dus geur. De geuren die verspreidt worden in een aroma diffuser met behulp van water en etherische oliën.

Aromatherapie

Naast het heerlijk laten ruiken van je huis worden etherische oliën gebruikt voor aromatherapie. De oliën bevatten geuren (aroma) die een positief effect kunnen hebben op lichaam en geest. Op deze manier kunnen ze je gezondheid bevorderen. De oliën helpen je ontspannen, verminderen stress, laten je beter slapen, maken je vrolijk of helpen je beter te concentreren. Hier vind je een uitgebreid overzicht van de verschillende effecten van etherische oliën

Oliën voor diffuser

Er zijn heel veel verschillende soorten oliën beschikbaar om te gebruiken in een diffuser. Belangrijk om te vermelden is dat er wel grote verschillen tussen deze oliën zijn. Allereerst is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen natuurlijke etherische oliën en synthetische oliën.

Essentiële oliën voor aroma diffuser - Happy Cloud

Etherische olie diffuser

Wist je dat natuurlijk essentiële oliën een positief effect op je gemoedstoestand hebben terwijl synthetische oliën juist gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid? Hier lees je meer over de juiste keuze in etherische oliën voor diffusers

We hopen dat deze blog je wat meer duidelijkheid heeft gegeven over aroma diffusers. Mocht je nog vragen hebben staan wij natuurlijk altijd voor je klaar!

Groetjes,
Team Happy Cloud

Laat een reactie achter