4 handige tips bij het kopen van een diffuser!

Je bent van plan om een aroma diffuser te kopen. Good for you! In deze blog vind je 4 handige tips die ervoor zorgen dat jij de voor jou perfecte diffuser kiest.

1. Het bereik 
2. Manier van vernevelen 
3. Duur van vernevelen
4. Match met je interieur

1. Het bereik van een aroma diffuser

Hoe groot is de ruimte waar je de diffuser wilt plaatsen? Het is belangrijk dat je de essentiële oliën die verspreid worden door je diffuser zo goed mogelijk kunt ruiken. Om je hierbij te helpen vermelden wij altijd tot hoeveel vierkante meter een diffuser geschikt is.

Bij de aroma diffusers van Happy Cloud zijn hierbij de volgende opties mogelijk:

Dazzling Diffuser
tot 50m2
Magnifiek Diffusers
tot 40m2
Dreamy Diffusers
tot 40m2
Elegant Diffusers
tot 40m2
Maan Diffuser - kinderen
tot 36m2


Mocht je een grotere ruimte hebben adviseren wij om te kiezen voor 2 of meer diffuser. Om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van een diffuser is bereik van een diffuser een belangrijk uitgangspunt. Daarnaast zijn er nog andere zaken die de kracht van de geur bepalen. In onze blog: hoeveel druppels etherische olie moeten er in een diffuser lees je er alles over.

2. Manier van vernevelen/verspreiden essentiële oliën

Wat verder een belangrijke afweging is bij het aanschaffen van een diffuser is de manier van verdampen. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop een aroma diffuser essentiële oliën kan verdampen.

Als je wilt kiezen voor de beste manier voor het verdampen van oliën moet je kiezen voor een diffuser die verdampt op basis van ultrasone trillingen. Bij deze zogenaamde koudetechniek komt er geen warmte vrij. Het grote voordeel hiervan is dat je de diffuser optimaal gebruikt. De ultrasone manier van verdampen zorgt ervoor dat de moleculen van de essentiële oliën intact blijven hierdoor verspreiden de oliën zich het beste en zal jij de effecten ervan zo goed mogelijk ervaren.

We raden af om te kiezen voor diffusers die werken met warmte. Warmte kan pure koudgeperste oliën kapot maken. Hierdoor kan het wellicht nog wel lekker ruiken maar zal het geen effect meer hebben op je gemoedstoestand of positief bijdragen aan je gezondheid.

Om deze reden bieden wij alleen maar aroma diffusers aan die werken op basis van ultrasone trillingen.

3. Duur van vernevelen

Hoe lang wil je de diffuser aan een stuk door aan hebben staan? Zou je dit graag met of zonder interval willen?

Alleen als de diffuser aanstaat ruik je ook daadwerkelijk de verspreiding van de essentiële oliën. Een diffuser kan niet oneindig aanstaan. Simpelweg omdat de tank met water ook leeg raakt. Ook hier zijn verschillende keuzes mogelijk. Onze aroma diffusers variëren van 3 uur tot 6 uur continu vernevelen.

Daarnaast is een interval functie handig. Om deze manier kun je bijvoorbeeld om de 6 seconden vernevelen. Zo ga je efficiënt om met de olie en het water en verdubbel je de duur dat een diffuser aan kan staan. Onze bestseller de Dazzling Diffuser heeft deze functie.

4. Je interieur

Over smaak valt uiteraard niet te twisten. Toch willen we je als tip meegeven bij het kiezen van een diffuser dat je rekening houdt met je interieur. Op deze manier zal je het meeste plezier beleven aan je aroma diffuser.

Om je hierbij zo goed mogelijk bij te helpen, hebben wij een ruime keuze in aroma diffusers.

Een diffuser die moeiteloos in bijna elk interieur past is de Dazzling Diffuser. Door zijn glazen kap is het een ware eye-cather in huis. Het zorgt voor een erg chique uitstraling.

Dazzling Diffuser van Happy Cloud


De Magnifiek diffusers zijn gemaakt van keramiek. Door hun Scandinavische uitstraling passen ze goed in moderne en strakke interieurs. De Magnifiek diffusers zijn in 6 verschillende kleuren beschikbaar zodat je deze perfect kunt combineren met de al bestaande kleuren in je huis. 

Magnfiek Diffuser van Happy Cloud in terracotta kleur

De Dreamy Diffusers en Elegant Diffusers zijn gemaakt van kunststof. Deze aroma diffuser passen goed in een industriële en bohemien woonstijl. Ook deze diffusers zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Dreamy Diffuser van Happy Cloud

Nog niet zeker welke je moet kiezen? Hier kun je een overzicht vinden van alle Aroma Diffusers van Happy Cloud.

Hopelijk heb je nu beter in beeld waar je op moet letten wanneer je een diffuser koopt!

Mocht je nog vragen hebben dan staan wij uiteraard voor je klaar.

Groet,
Team Happy Cloud 

Laat een reactie achter