Hoeveel druppels etherische olie moeten er in een diffuser?

We ontvangen veel vragen over hoeveel druppels etherische olie er in een diffuser moet. In deze blog gaan we uitleggen hoe jij de ideale verhouding tussen de hoeveelheid water en druppels etherische olie bepaalt.

We willen graag beginnen met een geruststellend bericht. Wanneer je ervoor kiest om oliën te vernevelen met een diffuser zit je redelijk safe (mits je natuurlijk besluit een heel flesje meteen leeg te maken).

Verdamping van oliën met een ultrasone verdamper is namelijk een ontzettende veilige manier van het gebruiken van essentiële oliën. In tegenstelling tot opname via de huid van de olie (bij massages) of gebruik van de olie in bad kun je zelf bijzonder goed experimenteren met wat voor jou de beste dosering is.

Daarom is onze gouden stelregel ook:

’De neus bepaalt het aantal druppels, dit is meestal tussen de 5 en 20 druppels’


Er zijn een aantal zaken die je in je achterhoofd moet houden als je experimenteert met het aantal druppels essentiële olie.

Nieuwe gebruiker?

Mensen die voor het eerst een aroma diffuser met etherische oliën gebruiken adviseren we te starten met 2-3 druppels olie per 100 ml. Afhankelijk van de intensiteit van de geur van de olie en de ruimte waarin de diffuser staat zal je al vrij snel zelf aanvoelen of de dosering meer moet zijn.

De grootte van de ruimte

Het is ook moeilijk om een eenduidig advies te geven over het aantal druppels etherische oliën in een diffuser omdat de grootte van de ruimtes waar de diffuser kan staan natuurlijk kunnen verschillen. Houdt er rekening mee dat wanneer je kamer kleiner is je minder druppels hoeft te gebruiken in tegenstelling tot een grotere kamer. Wij bieden diffusers aan die geschikt zijn voor 20 tot 50. Per diffuser kun je zien wat het bereik is. 

Ventilatie

Ventilatie in de ruimte waar de diffuser staat is ook van belang bij het bepalen van het aantal druppels. Als er sprake is van een goede ventilatie kun je meer druppels gebruiken. Als er sprake is van minder ventilatie volstaan een aantal druppels.

Cyclisch verspreiden

Het cyclisch verspreiden van etherische olie verhoogt het effect. Bijvoorbeeld 1 uur aan en dan weer 1 uur uit. Onze Dazzling Diffuser heeft een interval functie. Wel zo handig!

Vernevelen met interval

Zoals met alles went u lichaam ook steeds meer aan een geur. Om het maximale effect uit de aromatherapeutische werking van etherische oliën te halen doet u er dus ook goed aan om de diffusers niet meteen continu etherische olie te laten verspreiden.

Meerdere oliën door elkaar gebruiken

Meerdere oliën door elkaar gebruiken voor het creëren van eigen blends horen we steeds vaker. Omdat je hier te maken hebt met verschillende oliën van verschillende intensiteiten is het belangrijk dat je wederom goed vertrouwt op je eigen reuk. Ook hier kun je echt niet snel de mist in gaan hoor. Net zolang doorgaan totdat je, je perfecte blend gevonden hebt.

Hoeveel druppels zitten er in een flesje?

De etherische oliën van Happy Cloud zijn flesjes van 10 ml. Hierin zitten ongeveer 200 druppels etherische olie.

Hoeveel druppels etherische olie in een diffuser?

Richtlijnen

Als we bovenstaande samenvatten kun je deze richtlijnen het beste aanhouden. Maar nogmaals experimenteer ook vooral zelf! 

Water

Druppels etherische olie

100 ml

2-3 druppels

200 ml

4-8 druppels

300 ml

9-11 druppels

400 ml

12-14 druppels

500 ml

15-18 druppels

Baby’s en kinderen

De dosering voor baby’s en kinderen is altijd minder dan voor volwassenen. Hierbij adviseren wij altijd goed de bijsluiter te lezen van de specifieke olie.

Efficiënt etherische olie verspreiden

In deze blog hebben we het uitsluitend over diffuser die functioneren op basis van ultrasone trillingen. Dit zijn de diffuser die heel efficiënt etherische olie in de lucht verspreiden zonder geur verlies.

Goede olie

Het gebruiken van een natuurlijke etherische olie is natuurlijk enorm belangrijk. Alleen zo pluk je veilig de vruchten van aromatherapie. Let dus goed op dat je kiest natuurlijke etherische olie in plaats van synthetische geurolie die slecht kan zijn voor je gezondheid. Hier lees je waarom je beter kunt kiezen voor natuurlijke etherische oliën.

We hopen dat deze richtlijnen je helpen met het bepalen van hoeveel druppels etherische olie je kunt gebruiken voor je diffuser! Mocht je nog vragen hebben staan wij uiteraard voor je klaar.

Groet,
Team Happy Cloud

Populaire diffusers

 

Laat een reactie achter