Alles wat je moet weten over eerlijke essentiële oliën!

De keuze voor een etherische olie is (helaas) ook vaak een keuze tussen natuurlijke producten en gemengde (aangelengde, verdunde) of zelfs synthetische producten. Hier lees je meer over het verschil!  

Eerlijke essentiële oliën

De geur en werking van etherische oliën is te vergelijken met wijn. Het klimaat, de bodemgesteldheid, de luchtkwaliteit, een correctie manier van destillatie, de expertise van de boer en de manier van bewaren hebben invloed op de kwaliteit van de olie. De oliën op onze website zijn direct gekocht bij de boer of producent om op deze manier een optimale zuiverheid, versheid en kwaliteit te garanderen. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van de oliën. Daarom kan het voorkomen dat een olie soms niet beschikbaar is omdat in dat geval de beste en/of biologische kwaliteit die wij nastreven op dat moment niet voorhanden is. Onze oliën zijn in te delen in drie typen essentiële olie: cultivar, wild en eko.

Cultivar

Dit zijn gecultiveerde planten, afkomstig van boeren. Het zijn geen biologisch gecertificeerde oliën, maar dit wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is of dat ze per definitie niet biologisch zijn. Sommige van onze boeren zijn te klein om zich te laten certificeren of zijn de kosten hiervoor simpelweg te hoog.

Wild

Wild wil zeggen dat het plantenmateriaal in het wild is verzameld met toestemming van de regionale overheden. Uiteraard worden alle oliën door middel van laboratoriumonderzoek gecontroleerd.

Eko

Eko geeft aan dat een olie biologisch is gecertificeerd. Het EKO keurmerk wordt afgegeven door SKAL, een onafhankelijke door de Nederlandse overheid gecertificeerde organisatie. De SKAL controleert producten op biologische oorsprong en verwerking. Het SKAL-lidmaatschap stelt ons in staat EKO-kwaliteit producten te voeren wanneer deze beschikbaar zijn.

De voorkeur voor een van bovenstaande types is uiteraard persoonlijk. Vaak geeft de geur de doorslag.

Echte 100% zuivere essentiële oliën

Oliën die 100% zuiver, onvervalst en onverdund zijn, zijn kostbaar. Dit komt omdat de aanplanting, het oogsten, het productieproces en controles een tijdrovend en specialistisch werk zijn. Zo worden er bijvoorbeeld voor één druppel rozenolie de blaadjes van 200 hand geplukte rozenblaadjes gedestilleerd. Deze hoge concentratie plantenmateriaal zorgt ervoor dat de kwaliteit van elke druppel extreem hoog is en je dus ook niet ontzettend veel druppels hoeft te gebruiken om de oliën te ruiken.
 
Oliën die niet gegarandeerd zuiver zijn kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Dit komt omdat ze gemengd, synthetisch, verdund of veranderend zijn. De therapeutische waarde van zulke oliën zijn ook nihil.
 
De oliën die wij op onze website aanbieden zijn 100% natuurlijk, zuiver, onverdund en onaangelengd. Door te kopen bij ons kies je voor eerlijke, natuurzuivere essentiële oliën met een gegarandeerde kwaliteit:

√ De garantie van 100% natuurzuivere etherische oliën, plantoliën, hydrolaten en natuurproducten, zonder toevoegingen.
√ Aankopen van de meest recente oogsten direct bij de boer en/of producent
√ Gespecialiseerde kennis van de producten van boer tot de toepassing van de producten
√ Grote omloopsnelheid, dus verse producten
√ Verificatie van gebruikt plantenmateriaal: eko, cultivar of wild
√ Gecodeerde productinformatie op de etiketten, zodat altijd het traject tussen producent en consument nauwkeurig kan worden nagegaan.
√ Toevoeging van de Latijnse naam ter verduidelijking van de juiste plantensoort en olie
√ Aangesloten bij SKAL, de controlerende en onafhankelijke instantie voor biologische kwaliteitsproducten.
√ Bijsluiter met gebruiksmogelijkheden en zoveel mogelijk informatie als de wet toestaat.
√ Verwerking van de producten onder eigen beheer en controle.
√ Uiteraard zijn alle Chi producten dierproefvrij: getest op mensen maar niet op dieren!

>> Hier vind je alle essentiële oliën van Happy Cloud 

Laat een reactie achter