De juiste keuze in diffuser olie!

Ben je op zoek naar diffuser olie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In deze blog lees je hoe je de juiste keuze maakt voor een diffuser olie.

Onder diffuser olie verstaat men olie die geschikt is om te gebruiken in een diffuser. Dit zijn veel verschillende soorten oliën. De meest voorkomende oliën zijn:

In principe kun je alle bovenstaande diffuser oliën gebruiken voor het verspreiden van geuren. Dit wil echter niet zeggen dat alle oliën ook gezond en veilig voor je zijn.

Natuurlijke oliën én synthetische olië

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen 2 verschillende type oliën, namelijk natuurlijke oliën en synthetische oliën.

Onder natuurlijk oliën verstaan we oliën die gewonnen worden uit de natuur. Deze oliën zijn ook wel bekend als essentiële oliën of etherische oliën. Essentiële oliën en etherische oliën zijn overigens twee verschillende benaming voor exact hetzelfde.

Synthetische oliën komen niet uit de natuur. Dit zijn oliën die een geur uit de natuur nabootsen of een eigen geur creëren (bijvoorbeeld wasmiddel). Geurolie en parfum olie zijn synthetische oliën.

Wat voor olie kan in een diffuser?

Alhoewel alle soorten diffuser olie dus in een diffuser kunnen is het ons advies om altijd natuurlijke diffuser oliën te gebruiken. Deze zijn verreweg het beste voor je gezondheid en hebben daarnaast de beste en meest veilige resultaten op het gebied van aromatherapie.

Happy Cloud natuurlijke essentiële olie


Wij bieden alleen maar natuurlijke diffuser oliën aan. Onze diffuser oliën komen rechtstreeks uit de natuur en hebben een bewezen heilzaam effect op de mens.

>> Hier lees je meer over natuurlijke diffuser oliën

Het grote verschil tussen synthetische oliën en natuurlijke oliën is dat synthetische oliën niet worden gewonnen uit de natuur. Dit zijn namelijk oliën voorzien van synthetische of chemische stofjes om een geur na te bootsen (denk bijvoorbeeld aan de geur van deodorant of shampoo). Vanwege de chemische samenstelling van deze oliën kunnen ze zelfs schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid. Vergelijk het maar eens met een badkamer binnen gaan terwijl er net met deodorant gespoten is. Hier moet ik altijd meteen van hoesten.

Kan geurolie in een diffuser?

Op basis van wat wij eerder geschreven hebben in deze blog laat ons antwoord zich wel raden. Vanwege de negatieve effecten op je gezondheid kan wat ons betreft geurolie dus absoluut niet in een diffuser.

Kan parfum olie in diffuser?

Aangezien parfum olie hetzelfde is als geurolie (en dus een synthetische olie) raden wij dit ook absoluut af om te gebruiken in combinatie met een diffuser.

Hoeveel druppels diffuser olie in diffuser?

Wat verder belangrijk is voor het juiste gebruik van diffuser olie is het aantal druppels olie. De richtlijnen die wij hiervoor hanteren zijn de volgende:

Water

Druppels etherische olie

100 ml

2-3 druppels

200 ml

4-8 druppels

300 ml

9-11 druppels

400 ml

12-14 druppels

500 ml

15-18 druppels


Het aantal druppels diffuser olie, verschilt echter van persoon tot persoon en is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere je ervarenheid met diffuser olie, de grootte van de ruimte, de mate van ventilatie en het kiezen voor continu of gedoseerd (cyclisch) verspreiden van diffuser olie heeft hier invloed op.

Happy Cloud Dazzling Diffuser met etherische oliën


Het belangrijkste om te weten, is dat wanneer je kiest voor natuurlijke diffuser oliën je redelijk safe zit (mits je natuurlijk niet meteen een heel flesje gebruikt). Wat voor jou de perfect dosering is, is dus vooral een kwestie van goed doseren.

Meer weten? Hier lees je alles over hoeveel druppels diffuser olie je het beste in een diffuser kunt doen.

Hoe weet ik nu of ik een natuurlijke olie of een synthetische olie koop?

Het is belangrijk dat je, je goed inleest of laat adviseren of de herkomst en het gebruik van een olie. Een stelregel die mij altijd helpt is:

’’if it’s too good to be true don’t buy it!’’.


Hiermee bedoel ik dat er soms een set van 10 of 15 oliën aangeboden worden voor bijvoorbeeld €30 of €40. Dit is veel te goedkoop voor natuurlijke diffuser olie.

Als voorbeeld geven wij altijd het maken van rozenolie. Dit is een kostpaar proces. Voor een druppel rozenolie zijn bijvoorbeeld 200 hand geplukte rozenblaadjes nodig. Je kunt je dus voorstellen dat flesjes olie die aangeboden worden tussen de €1 en €6 per stuk, nooit natuurlijke producten kunnen zijn.

We hopen dat je na het lezen van deze blog over diffuser olie een beter beeld hebt bij welke oliën geschikt zijn voor een diffuser.

Mocht je nog vragen hebben dan staan wij uiteraard voor je klaar!

Groetjes,
Team Happy Cloud

Onze natuurlijk oliën..

 

1 reactie

M.Blancke -Bakker

Goedemiddag,

Even een vraag ik heb sinds kort een stoomcabine gewoon in mijn badkamer kunnen daar jullie druppels ook in?

Groeten M.Blancke

Laat een reactie achter