Aroma Diffuser voor thuis

Aroma Diffusers zijn kleine apparaten die heerlijke geuren verspreiden. Deze geuren zijn afkomstig van essentiële oliën. Ze worden vaak thuis gebruikt om te ontspannen, maar het is ook een geweldig cadeau voor vrienden en familie.

Waarom houden mensen zo van aroma diffusers?

Met een aroma diffuser ben je instaat op een fijne en makkelijke manier de voordelen van aromatherapie te plukken. Daarnaast verspreiden ze heerlijke geuren in huis, verhogen ze de luchtvochtigheid en zijn ze een ware eye-catcher in je interieur.

Aroma Diffuser Happy Cloud

Laten we eerst even stilstaan bij de voordelen van aromatherapie. Hoe zit dit nu precies?

De geschiedenis van aromatherapie

Om een beter beeld over aromatherapie te krijgen duiken we even kort de geschiedenis van aromatherapie in. Het lijdt geen twijfel dat aromatherapie al duizenden jaren bestaat. Het werd voor het eerst ontdekt door oude Egyptenaren die geloofden dat bepaalde planten genezende eigenschappen hadden.

Sommige mensen geloven zelfs dat aromatherapie is ontstaan ​​bij de oude Grieken. Tegenwoordig wordt aromatherapie nog steeds beoefend als een vorm van alternatieve geneeskunde.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is gebaseerd op de theorie dat etherische oliën (de geurige olie die in planten wordt aangetroffen) therapeutische effecten hebben. Essentiële oliën worden gewonnen door middel van stoomdestillatie, koude persing, oplosmiddelextractie of CO2-extractie. Ze worden vervolgens verdund en plaatselijk gebruikt of via de neus ingeademd.

De Aroma Diffuser

Een aroma diffuser verspreidt deze etherische oliën in de lucht. Dit ruik en zie je dus meteen. De voordelen hiervan kun je ook ervaren. Verschillende oliën hebben namelijk verschillende effecten.

Ruiken aan essentiële olie van Happy Cloud

De effecten van essentiële oliën in combinatie met een aroma Diffuser

Mensen kiezen bijvoorbeeld heel vaak voor lavendelolie om te helpen ontspannen of slapen. Daarnaast werkt pepermuntolie weer verfrissend en zorgt rozemarijn olie voor meer energie. Ben je een beginner en weet je niet zo goed welke oliën je in huis moet halen? In deze blog lees je welke 4 oliën je eigenlijk altijd in huis moet hebben.

Verspreiden van heerlijke geuren

Maar dat is nog niet alles. Aroma diffusers verspreiden ook heerlijke geuren in huis. Aangezien ze dit doen met etherische oliën en niet met synthetische geuren zijn aroma diffuser bij uitstek een gezond interieur parfum. Ze zijn natuurlijk ook ideaal om nare geurtjes te maskeren of om je huis gewoon heerlijk te laten ruiken.

Verhogen van de luchtvochtigheid

Bijkomend voordeel is dat onze aroma diffusers essentiële oliën verspreiden via vernevelt water. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid in huis. Dit is zowel goed voor jou gezondheid als die van je huisdieren en houten meubels.

Pimp je interieur met een mooie aroma diffuser

An last but zeker not least zijn aroma diffusers ook een absolute eye-catcher in je interieur. Oordeel zelf:

Dazzling Diffuser van Happy Cloud

Bovenstaande eigenschappen zorgen ervoor dat aroma diffusers steeds populairder worden en in steeds meer interieurs verschijnen. Mocht je vragen hebben over aroma diffusers of essentiële oliën dan staan wij natuurlijk altijd voor je klaar!

Groetjes Team Happy Cloud

Aroma Diffusers van Happy Cloud

 

Laat een reactie achter