4 Essentiele oliën die je altijd in huis moet hebben voor je aroma diffuser

Door essentiële oliën in de lucht te verspreiden creëer je een omgeving die ontspanning en welzijn bevordert. Essentiële oliën worden veel gebruikt bij aromatherapie, waarbij geuren ingezet worden om genezing te bevorderen. Er zijn heel veel verschillende essentiële oliën verkrijgbaar. Hier ontdek je welke 4 essentiële oliën je absoluut in huis moet hebben voor in je aroma diffuser.

1. Lavendelolie - Bevordert ontspanning en slaap

Van lavendelolie is aangetoond dat het ontspanning bevordert en helpt bij slapeloosheid. Het bevordert ook een betere slaapkwaliteit door het stressniveau te verminderen.

Lavendelolie is de ideale olie om thuis heerlijk te ontspannen en om je nachtrust te bevorderen. Daarom mag deze olie absoluut niet missen in je collectie.

Lavendel olie van Happy Cloud helpt met ontspannen en slapen

2. Eucalyptusolie - Verlicht stress en angst

Eucalyptol is een actief ingrediënt dat voorkomt in eucalyptusolie. Deze verbinding helpt spierspasmen te verminderen en spieren te ontspannen. Eucalyptusolie wordt ook gebruikt als een natuurlijke remedie tegen verkoudheid en griep.

Eucalyptusolie in combinatie met een aroma diffuser hebben daarnaast het bijkomende voordeel dat vliegen en muggen een hekel hebben aan deze geur.

3. Rozemarijnolie - Verhoogt het energieniveau

Rozemarijnolie staat bekend als een stimulerende olie omdat het helpt het energieniveau te verhogen. Dit maakt Rozemarijn olie bijvoorbeeld een ideale olie voor mensen die aan het begin van de dag wel wat meer energie kunnen gebruiken.

 Rozemarijn olie van Happy Cloud voor een energieke ochtend

4. Pepermunt olie – Helpt bij hoofdpijn

Van pepermuntolie is aangetoond dat het kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn en sinuscongestie. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die last hebben van seizoensgebonden allergieën.

Pepermunt olie in combinatie met een aroma diffuser werkt verhelderend en helpt met vrijer te ademen. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt tijdens het studeren omdat het de concentratie bevordert.

Met deze 4 essentiële oliën heb je dus een goede basis in huis die het beste werken in verschillende situaties. Net waar jij op dat moment de meeste behoefte aan hebt.

Laat een reactie achter