Hoe bedien ik een Aroma Diffuser: Een Stap-voor-Stap Uitleg

We krijgen veel vragen over hoe je een aroma diffuser moet bedienen. Daarom volgt hier een handige stap-voor-stap demonstratie. 

Stap 1: Kies een plekje voor je aroma diffuser

Het is het meest handig om vooraf een plek in huis te kiezen waar de aroma diffuser komt te staan. Op deze manier hoef je een aroma diffuser, gevuld met water en essentiële oliën, op een later tijdstip niet meer te verplaatsen. Hiermee voorkom je eventuele vlekken, mocht je de aroma diffuser niet goed recht houden of zelfs laten vallen tijdens het verplaatsen. Als je een aroma diffuser hebt die werkt op stroom (zoals de meeste) kies dan voor een plek in de buurt van een stopcontact. 

Stap 2: Water toevoegen

Haal de kap van de aroma diffuser en voeg water toe aan de tank van de aroma diffuser. Hiervoor gebruik je koud kraanwater. Zorg ervoor dat je de tank niet meer vult tot de aangegeven maatstreep. Als je teveel water gebruikt kan de aroma diffuser gaan lekken zodra je start met diffusen. Je hoeft je geen zorgen te maken over te weinig water in de tank. Onze aroma diffusers schakelen automatisch uit wanneer er geen water meer in de tank is.

Happy Cloud - Aroma Diffuser - olie toevoegen aan water

Stap 3: Voeg essentiële oliën toe

Nadat het water erin zit voeg je olie toe. Dit doe je door met het pipetje van de essentiële olie druppels in de watertank te laten vallen. Het aantal te gebruiken druppels is afhankelijk van een aantal zaken. Zo speelt het onder andere een rol of je een nieuwe gebruiker bent of je het wilt gebruiken voor baby’s en kinderen, hoe groot van de ruimte is en hoe goed de ventilatie in een ruimte is. 

Gelukkig is verdamping via essentiële oliën een ontzettend veilige manier van het gebruiken van essentiële oliën. Daarom kun je goed experimenteren wat voor jou de beste dosering is. Onze gouden regel luidt: ’De neus bepaalt het aantal druppels, dit is meestal tussen de 5 en 20 druppels’


Ben je toch nog benieuwd naar waar je allemaal rekening mee moet houden voor het bepalen van het aantal druppels olie? Lees dan deze blog: hoeveel druppels olie moeten er in een aroma diffuser. Hierin ontvang je meer tips & tricks. 

4. Aansluiten op het stroomnet

Voordat je de aroma diffuser aansluit op het stroomnet is het verstandig om de kap terug op de aroma diffuser te plaatsen. Vervolgens steek je de stekker in het stopcontact en het andere uiteinde van de kabel in de aroma diffuser.

5. Zet de diffuser aan

Druk op de startknop van je diffuser. Je diffuser zal meteen starten. Dit zie je omdat er wolkjes uit de diffuser komen. Je zult ook meteen de essentiële oliën ruiken.

Dazzling Diffuser van Happy Cloud

6. Stel het licht in

De meeste aroma diffusers hebben verschillende lichtstanden. Deze kun je eenvoudig bedienen door op de lichtknop te drukken. Hiermee kun je de door jouw gewenste kleur instellen.

7. Cyclisch verspreiden

Je kunt ervoor kiezen om je aroma diffuser cyclisch te laten verspreiden. Dit betekent bijvoorbeeld om de 5 seconden actief zijn. Hiermee bespaar je oliën en water en kun jij je aroma diffuser voor een langere periode gebruiken zonder opnieuw te hoeven vullen. Let op: niet alle aroma diffuser hebben deze optie!

8. Uitzetten & schoonmaken

Zet de aroma diffuser uit door op de uit knop te drukken. Om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van een aroma diffuser is het belangrijk dat je de aroma diffuser goed schoonmaakt. Bij dagelijks gebruik adviseren wij de aroma diffuser na 5 keer gebruiken schoon te maken. Wanneer je de aroma diffuser niet dagelijks gebruikt, adviseren wij om na het gebruik van de aroma diffuser niet langer dan 5 te wachten met het schoonmaken. Hier lees je meer over hoe jij, je aroma diffuser goed schoon kunt maken.

Laat een reactie achter