Hoe maak ik mijn aroma diffuser schoon?

Een aroma diffuser is een geweldige toevoeging aan je huis. Je bent in staat om een relaxte en rustgevende sfeer te creëren door het gebruik van essentiële oliën. Om optimaal te kunnen genieten in het belangrijk om je aroma diffuser goed te onderhouden. Als je dit niet doet kun je zelfs het tegengestelde effect creëren. In dit eenvoudige stappenplan leer je hoe je, je aroma diffuser het beste schoon kan houden.

Stap 1: Schakel de diffuser uit en trek de stekker uit het stopcontact

Het is belangrijk dat je, voordat je start met het schoonmaken van je aroma diffuser, de aroma diffuser uitschakelt en de stekker uit het stopcontact trekt. Dit is een stuk veiliger en voorkomt schade aan de aroma diffuser. Het is ook verstandig om de diffuser eerst een aantal minuten af te laten koelen voordat je start met de schoonmaak. Als je dit gedaan hebt kun je starten met het schoonmaken.

Stap 2: Leeg eventueel resterende water en oliën

De tweede stap in het schoonmaken van je aroma diffuser is het leeg maken van de watertank. Dit doe je eenvoudig door achtergebleven water en essentiële oliën in de watertank weg te gieten in je gootsteen. Als je watertank leeg is kun je door naar de volgende stap.

Happy Cloud - watertank van aroma diffuser - met water en olie

Stap 3: Veeg de binnen- en buitenkant met een zachte doek

Na het legen van de watertank gebruik je een zachte doek om de binnen- en buitenkant van de aroma diffuser schoon te vegen. Hiermee verwijder je eventueel resterende water of olie overblijfselen. Het is belangrijk dat je op een subtiele/lichte manier kracht zet bij het schoonvegen. Hard schrobben of schurende materialen kunnen zorgen voor schade aan je aroma diffusers.

Mocht je hardnekkige vlekken tegenkomen adviseren wij om deze schoon te maken met een kleine hoeveel milde zeep en water. Zorg er wel voor dat je hierna de aroma diffuser grondig droog veegt met een zachte doek. Trouwens, deze hardnekkige vlekken zal je niet snel aantreffen wanneer je, je aroma diffuser regelmatig schoonmaakt. Aan het einde van dit stappenplan lees je hier meer over.

Stap 4: Gebruik een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol om de ultrasone plaat schoon te maken.

De ultrasone plaat is een cruciaal onderdeel van je aroma diffuser. Het zorgt voor de ultrasone trillingen waardoor het vernevelt water en de essentiële oliën zich verspreiden. Na verloop van tijd kunnen zich ophopingen van mineralen en olieresten op de ultrasone plaat ophopen. Hierdoor neemt de effectiviteit van je aroma diffuser af. Het kan zelfs storingen aan je aroma diffuser veroorzaken.

Om de ultrasone plaat te reinigen, trekt je eerst de stekker uit het stopcontact. Daarna verwijder je de kap van de aroma diffuser. In de watertank bevindt zich een aantal gaatjes waaronder de ultrasone plaat ligt. Gebruik vervolgens een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol om het oppervlak van de plaat voorzichtig schoon te vegen. Meestaal zijn dit een of twee ronde uitsparingen in de bodem van de watertank. Pas op dat je niet te veel druk uitoefent en geen vezels achterlaat, omdat dit ook de prestaties van de diffuser kan beïnvloeden. Nadat je de plaat hebt schoongemaakt, plaats je het deksel terug en vul je het reservoir opnieuw met vers water en essentiële oliën.

Aroma Diffuser - Happy Cloud - Schoonmaken

Stap 5: Spoel de tank met schoon water en check of je aroma diffuser schoon is

Wil je zeker weten dat je aroma diffuser helemaal schoon is? Spoel dan de tank van de aroma diffuser uit met schoon water. Is het water helder? Dan is je aroma diffuser goed schoongemaakt. Is het water niet helder? Herhaal dan de stappen uit dit stappenplan.

Wanneer moet ik mijn aroma diffuser schoon maken?

Benieuwd wanneer je, je aroma diffuser schoon moet maken? Bij dagelijks gebruik adviseren wij de aroma diffuser na 5 keer gebruiken schoon te maken. Mocht je de aroma diffuser niet dagelijks gebruiken dan adviseren wij om, na gebruik, niet langer dan 5 dagen te wachten met het schoonmaken van de aroma diffuser.

Mocht je nog vragen hebben over het schoonmaken van je aroma diffuser dan horen wij dit natuurlijk graag!

Veel plezier met je schone aroma diffuser!

Groetjes,
Happy Cloud

Laat een reactie achter