Diffuser en etherische olie gebruiken bij Yoga

Yoga en aroma yoga worden steeds populairder. Maar wat is dit nu precies? Waarom gebruiken mensen diffusers en etherische oliën bij het beoefenen van Yoga? Welke diffusers en etherische oliën kun je het beste gebruiken tijdens Yoga?

Wat is aroma yoga?

Ik denk dat iedereen wel bekend is met Yoga. Aroma yoga is hetzelfde als yoga alleen dan maakt men gebruik van een diffuser met etherische olie. De geur van de olie ruik je hierdoor in de ruimte waar de yoga beoefend wordt.

Etherische oliën hebben veel verschillende effecten op de mens. Dit komt omdat dat wat we ruiken wordt doorgegeven aan het limbisch systeem in onze hersenen. In dit zogenaamde limbisch systeem in onze hersenen slaan wij herinneringen en emoties op. Het inademen van etherische oliën kan het limbisch systeem stimuleren. Dit kan effect hebben op onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

Van oliën als lavendel, roos, sinaasappel, bergamot, citroen en sandelhout is aangetoond dat ze kunnen ondersteunen bij onrust en stress en dat ze helpen beter te slapen. Dat is ook de reden waarom veel mensen een diffuser hebben: voor het vernevelen van etherische oliën ter verbetering van de gemoedstoestand.

Yoga en etherische oliën

Yoga heeft als doel de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen. Yoga wordt steeds populairder omdat je er tegelijkertijd een soepelere en sterker lichaam mee creëert. Om daarna te kunnen genieten van een bijzonder rustgevend en aangenaam gevoel.

Er zijn oliën die je kunnen helpen om een diepere meditatie te bereiken. Daarnaast zijn er ook oliën die je helpen te ontspannen of juist zorgen voor een betere concentratie. Op deze manier ben je beter in staat Yoga te beoefenen.

Het aantal druppels olie dat je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van een aantal zaken. Hier lees je hoeveel druppels olie je het beste in een diffuser kunt doen

Yoga en diffusers

Diffusers in combinatie met etherische oliën zorgen voor het verspreiden van de geur. Hierbij dien je rekening te houden met het bereik van een diffuser om te bepalen hoeveel diffusers je nodig hebt voor een ruimte. Zo is de Dreamy diffuser geschikt voor ruimtes tot 40m2 terwijl de Dazzling diffuser bijvoorbeeld geschikt is voor ruimtes tot 50m2. Irene van homebyirene kiest voor de Elegant diffuser:

Wie wordt er niet happy van een diffuser in huis van @originalhappycloud? Logisch ook, want een diffuser zorgt voor rust, vrolijkheid en meer luchtvochtigheid in elke ruimte van je huis. Simpelweg door het verspreiden van fijne druppels met essentiële oliën naar keuze. Bij #originalhappycloud is de keuze voor oliën reuze 🤗.

 

Top 5 etherische oliën voor tijdens Yoga

  1. Lavendel etherische olie wordt veel gebruikt om te helpen ontspannen en voor een betere nachtrust. Voor het gebruik tijdens Yoga zorgt lavendel voor rust. Deze rust brengt je in een meditatieve staat.
  1. Lavinchi relax olie zorgt ervoor dat je ontspant en de stress en onrust van de dag los kan laten. Hierdoor zul je meer de vruchten plukken van de Yoga.
  1. Davos etherische olie zuivert de lucht en zorgt er letterlijk voor dat je meer lucht krijgt. Dit is ideaal voor een meer actievere vorm van yoga. Je bent er helderder door, meer gefocust en beschikt over meer energie.
  1. Happiness etherische olie zorgt voor warmte, ontspanning en geborgenheid. Daarnaast krijg je er ook een vrolijk gevoel van. De ideale olie om goed te aarden tijdens de yoga.
  1. Back to earth etherische olie is ideaal voor het vinden van je natuurlijk evenwicht. Deze olie zorgt ook voor ontspanning en rust. Deze rust kan ervoor zorgen dat je in een meditatieve staat komt.


Uiteraard zijn er nog vele andere oliën die je kunnen helpen het door jouw gewenste effect te creëren. Mocht je nog vragen hebben horen wij dit uiteraard graag! Veel plezier met Yoga!

Namasté
Team Happy Cloud

Laat een reactie achter