Laat je huis -op een natuurlijke manier- heerlijk ruiken met een Aroma Diffuser en Essentiële oliën

Een heerlijk geurend huis is prettig om verschillende redenen. Het zorgt voor een vrolijke en ontspannen sfeer, maakt indruk op gasten, verwijderd onaangename geurtjes én geeft het gevoel van een netjes en opgeruimd huis.

Er zijn verschillende manieren om je huis lekker te laten ruiken. In deze blog lees je hoe je op een gezonde én natuurlijke manier je huis heerlijk kunt laten ruiken met behulp van een aroma diffuser en essentiële oliën.

Hoe wil je jouw huis laten ruiken?

Het belangrijkste is natuurlijk om te bepalen welke geur jij het beste bij jezelf en je huis vind passen. Je huis is bij uitstek de plek waar jij je thuis moet voelen. Geur speelt hierin een belangrijke rol. Het kan jouw gevoel van geluk vergroten. 

Het goede nieuws is dat je niet voor één geur hoeft te kiezen. Met een aroma diffuser kun je heel snel en eenvoudig van essentiële olie (en dus geur) wisselen. Hierdoor ben je in staat om verschillende sferen te creëren. Een sfeer die op dat moment het beste bij je past!

Dazzling Diffuser van Happy Cloud in woonkamer

Creëer een positieve sfeer

Ben je op zoek naar een geur die zorgt voor een vrolijke en ontspannen sfeer in huis? Onderstaande oliën kunnen dan uitkomst bieden:

 1. Lavendelolie heeft een herkenbare en unieke geur die vaak als bloemig, kruidig en licht zoet wordt omschreven. Lavendel kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van rust en welzijn te bevorderen. Ideaal voor het creëren van een ontspannen sfeer.
 2. Pepermuntolie heeft een scherpe, mint-achtige geur. Het heeft een verkwikkend en verfrissend effect. Dit zorgt voor een positieve sfeer.
 3. Eucalyptusolie heeft een frisse, kruidige en kamferachtige geur. Uitermate geschikt voor het creëren van een frisse en opwekkende sfeer in huis.
 4. Rozemarijnolie staat bekend om zijn verkwikkende, kruidige en opbeurende geur. Het kan je mentale helderheid en concentratie bevorderen. Hierdoor heeft het ook een positief effect op de sfeer in huis.
 5. Sandelhoutolie heeft een warme en houtachtige geur. Het is perfect voor het creëren van een rustige en serene sfeer.

Indruk maken op gasten 

Wat voor jou geldt, geldt ook voor je gasten. Geuren zullen ook effect hebben op hun. Bij binnenkomst zullen ze meteen de heerlijke geur in jouw huis ruiken.

Happy Cloud gasten verwelkomen met een lekker geurend huis bij de voordeur

Met onderstaande oliën geef je, je gasten een fijn gevoel. Het zorgt voor dat extra beetje warmte en gastvrijheid:

 1. Bergamotolie heeft een citrusachtige geur met een vleugje kruiden, vergelijkbaar met een combinatie van sinaasappel en citroen. Bergamotolie creëert een verfijnde en aangename sfeer. Handig als je wat extra elegantie wilt uitstralen.
 2. Ylang-Ylangolie heeft een bloemige en fruitachtige geur. Dit kan het gevoel van luxe en romantiek bevorderen. Ylang-Ylang voegt een warme en uitnodigde sfeer toe aan je huis.
 3. Vanilleolie heeft een zoete en comfortabele geur die een gevoel van huiselijkheid en gezelligheid kan geven. Het kan je huis een warme en geruststellende uitstraling geven.

Een netter en frisser huis

Je hebt vast en zeker wel eens gehoord van grootmoeders trucje om een pannetje wasverzachter op het water te zetten om je huis heerlijk te laten ruiken. Het effect hiervan is dat een huis meteen netjes en fris ruikt. De kracht van geur is zo groot dat een lekker ruikend huis ons gevoel van netheid vergroot. We hebben dus het gevoel dat het huis ook daadwerkelijk schoner is. 

Wat betreft grootmoeders trucje: doe dit absoluut niet! Het is levensgevaarlijk vanwege de giftige stoffen die vrijkomen. Gelukkig kun je hetzelfde effect ook op een natuurlijke en veilige manier bereiken. Onderstaande oliën zorgen ervoor dat je huis netjes en fris ruikt:

 1. Citroenolie heeft een scherpe zoetzure geur. De schone en frisse geur van citroenolie kan het gevoel van netheid bevorderen.
 2. Rozemarijnolie staat bekend om zijn verkwikkende, kruidige en opbeurende geur. Behalve dat het een positief effect heeft op de sfeer in huis kan de kruidige geur ook het gevoel van frisheid en netheid bevorderen.
 3. Pepermuntolie, zoals eerder benoemd, staat bekend om een sterke mint-achtige geur. Naast het maskeren van onaangename geuren en verhogen van de sfeer in het huis, wordt pepermuntolie ook gebruikt om een huis frisser te laten ruiken.

Andere oliën die ook gebruikt worden voor het creëren van een net en fris huis zijn: lavendelolie, eucalyptusolie en tea tree olie. Ook hier is het vooral zaak om zelf te experimenteren.

Maskeren van onaangename geuren

Naast het creëren van verschillende sferen in huis kun je een aroma diffuser ook gebruiken voor het maskeren van vieze luchtjes. Je hebt er vast en zeker wel eens last van gehad. De onaangename geur van kookluchtjes, sigarettenrook of huisdierenreuk.

Bloemkool bereiden en deze kookgeuren kun je maskeren met een aroma diffuser

Deze oliën zijn bijzonder geschikt om onaangename geurtjes te maskeren:

 1. Tea Tree olie staat bekend om zijn medicinale en kruidige geur. Tea Tree kan helpen met het neutraliseren van vieze geuren en een antibacteriële omgeving bevorderen.
 2. Kaneelolie is een sterke, warme en kruidige geur die onaangename geuren kan overstemmen.
 3. Pepermuntolie heeft zoals eerder in deze blog benoemd, een sterke mint-achtige geur. Door de kracht en scherpte van deze geur is pepermuntolie ook bijzonder geschikt voor het maskeren van onaangename geuren.

In principe kun je met meerdere oliën onaangename geuren verbergen. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe sterk de onaangename geur is en welke geur jij lekker vindt. Tea Tree, Kaneel en Pepermunt zijn krachtige geuren. Zeker het proberen waard! Maar als je ze niet lekker vindt, kun je ook geuren maskeren met lavendel, eucalyptus, sinaasappel, citroen of grapefruit. Dit is vooral een kwestie van uitproberen wat het beste bij jou past.

Natuurlijke essentiële oliën

Als je graag een gezonde omgeving wilt creëren is het belangrijk om op een natuurlijke manier je huis lekker te laten ruiken. Met een natuurlijke manier bedoelen we gebruik maken van essentiële oliën gewonnen uit de natuur en dus geen gebruik maken van kunstmatige luchtverfrissers, synthetische essentiële oliën en geurkaarsen.

Deze producten kunnen giftige stoffen en chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Natuurlijke geur bronnen zoals verse bloemen of essentiële oliën zijn gezonder veiliger om in te ademen. Daarnaast kunnen kunstmatige geurstoffen zorgen voor allergisch reacties of irritaties. Doordat natuurlijke geuren veel zachter zijn komt dat hier veel minder vaak voor.

Waarom met een aroma diffuser je huis lekker laten ruiken?

Naast het verspreiden van gezonde en natuurlijke essentiële oliën hebben aroma diffusers nog andere voordelen ten opzichte van geurkaarsen, luchtverfrissers en geurstokjes.

Pure Diffuser van Happy Cloud in woonkamer

De ultrasone technologie (ook wel koude-techniek) van aroma diffusers maakt ze veilig in gebruik. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een geurkaars. Hierbij is de kans op schade of brand hoger.

Je kunt eindeloos variëren met de geur door een andere olie aan je aroma diffuser toe te voegen. Hierdoor kun je verschillende sferen creëren en de aroma diffuser dus voor verschillende doeleinden gebruiken.

Onze aroma diffusers zijn een mooie aanvulling op je interieur. Je laat niet alleen je huis beter ruiken, je geeft je interieur ook meteen een upgrade!

Tenslotte zijn aroma diffusers met essentiële oliën op de lange termijn de goedkoopste oplossing. De aanschafkosten zijn wellicht iets hoger. De oliën gaan echter veel langer mee waardoor je op de lange termijn goedkoper uit bent. 

Uiteraard hebben de andere methoden hun eigen charmes en voordelen. Je kiest uiteindelijk zelf welke methode(s) jij wilt gebruiken om je huis heerlijk te laten ruiken.

Hopelijk heeft deze blog je meer inzicht gegeven over hoe je met een aroma diffuser en essentiële oliën op een veilige en gezonde manier je huis heerlijk kunt laten ruiken. Mocht je nog vragen hebben dan staan wij natuurlijk altijd voor je klaar!

Groetjes,
Team Happy Cloud

Laat een reactie achter