De ultieme gids voor het kopen van een Aroma Diffuser

Ben jij op zoek naar de perfecte aroma diffuser om leven en frisheid in je huis te brengen? Dan gaat deze gids je helpen! Er zijn veel verschillende aroma diffusers te verkrijgen. Hierdoor heb je een ruime keuze in de stijl van het model en de functionaliteiten. In deze blog ontvang je insidertips en advies die je wellicht goed van pas kunnen komen bij de keuze voor een aroma diffuser.

1. Hoeveel vierkante meter is de ruimte waar je de diffuser in wilt gebruiken?

Voordat je een aroma diffuser kiest is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte waar je de aroma diffuser plaatst. Let er dus goed op wanneer je een aroma diffuser aanschaft wat het bereik van een diffuser is. Dit staat meestal aangeven in vierkante meters.

Mensen verwarren het bereik nog wel eens met de dosering. Uiteraard ruik je de essentiële oliën afkomstig uit een aroma diffuser sterker zodra je er meer druppels in doet. Echter vergroten meer druppels essentiële olie niet het bereik van een aroma diffuser.

2. Bepaal welke type aroma diffuser het beste voor je is

Je hebt de keuze uit verschillende typen aroma diffusers. Hiermee bedoelen we de manier waarop de aroma diffuser de essentiële olie door de ruimte verspreidt.

Warmte Aroma Diffusers

Warmte aroma diffusers, zoals de naam al doet vermoeden, verspreiden essentiële oliën doormiddel van warmte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geurdispensers (ook wel elektrische verspreiders genoemd) die je rechtstreeks in je stopcontact steekt. Of kaarsen die oliën verwarmen. Ook wel bekend als burners.

Burner van essentiële oliën - Happy Cloud

Warmte diffusers zijn een efficiënte manier van het verspreiden van geur. Het gebruik van warmte heeft echter ook een nadeel. Warmte breekt namelijk de moleculaire structuur van essentiële oliën af. Het gevolg hiervan is dat je niet optimaal kunt genieten van de geur en effecten van de geur. Daarnaast, kunnen ze door de warmte, gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren.

Nebuzler Aroma Diffusers

Een Nebuzler aroma diffuser verspreidt essentiële oliën op basis van een luchtstroom onder hoge druk. Hierbij wordt er geen warmte gebruikt. De oliën worden in pure vorm (dus niet verwarmd of gemengd met water) door de kamer verspreidt.

Uit onderzoek is gebleken dan het over het algemeen het voor de meeste mensen veilig is om deze manier van diffusen maximaal 1 uur per keer te gebruiken. Door deze intense manier van diffusen verbruik je op deze manier verreweg de meeste olie. Waar je met verspreiding via water meestal genoeg hebt aan 5-10 druppels voor 4 uur gebruik je hier al snel 10 druppels voor 1 uur.

nebulizer aroma diffuser - Happy Cloud

Ultrasone Aroma Diffuser

Verreweg het meest populaire type aroma diffuser is de ultrasone aroma diffuser. Ook wel bekend als de aroma diffuser met een waterreservoir. Dit type aroma diffuser verspreidt de essentiële oliën via verneveld water. In tegenstelling tot stoom (waarbij warmte gebruikt wordt zoals bij een ouderwetse theeketel) verspreidt een ultrasone aroma diffuser de oliën via een koude damp. 

Hier komt ook de naam ultrasoon vandaan. Deze aroma diffuser werkt op basis van een ultrasoon geluid. Hierdoor trillen/vibreren de essentiële oliën waardoor deze in de ruimte worden verspreid. Dit geluid hoor je overigens niet.

Pure Aroma Diffuser van Happy Cloud

Dit type aroma diffuser is onder andere het meest populair omdat de essentiële oliën op deze manier optimaal blijven werken. Daarnaast kun je deze aroma diffuser veel langer (wij laten hem vaker de hele dag aan staan) heerlijke geuren laten verspreiden.

Bijkomend voordeel is ook nog eens dat de lucht bevochtig wordt. Zeker in periodes dat we veel binnen zijn en de verwarming omhooggaat is dit een zeer prettige bijkomstigheid. 

3. Bepaal welke aroma diffuser je mooi vindt & goed past in je interieur

Waar je verder rekening mee dient te houden is in hoeverre de aroma diffuser past in je interieur. Stem de aroma diffuser af op de kleuren die je al in je interieur hebt. Dit zorgt voor een mooi passend geheel. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende materialen. Natuurlijke materialen zoals hout, glas en aluminium zorgen meestal voor een luxe, rustige en duurzame uitstraling.

Happy Cloud - Dazzling Diffuser - Aroma Diffusers

4. Bepaal welke geur & sfeer je in huis wilt creëren

Bij een aroma diffuser gaat het niet alleen om het uiterlijk maar natuurlijk ook om de geur.

Het goede nieuws is dat de keuze hierin heel groot is. Je kunt olie kiezen omdat je de geur simpelweg heerlijk vindt. Je kunt oliën kiezen omdat je een bepaalde sfeer in huis wilt creëren. Of je kunt oliën kiezen omdat ze een bepaald effect op je hebben.

Aroma diffusers worden vaak gebruikt om een heerlijk ontspannen sfeer in huis te creëren. Maar je kunt ze ook gebruiken om je concentratie te verhogen of de lucht te zuiveren.


Als je gaat kiezen adviseren wij altijd om te kiezen voor essentiële oliën in plaats van synthetische oliën. De belangrijkste reden is dat deze oliën gezonder voor je zijn dan kunstmatige oliën. Hier lees je meer over de juiste keuze in diffuser olie.

Door deze 4 handige punten stap voor stap door te lopen ben je hopelijk beter instaat de voor jouw perfecte aroma diffuser te kiezen. Mocht je nog vragen hebben dan staan wij natuurlijk altijd voor je klaar.

Groetjes,
Team Happy Cloud

 

Laat een reactie achter