Thuiswerken met een diffuser

Met het einde van de COVID-19 pandemie eindelijk in zicht gaan we weer meer en meer terug naar het oude normaal. Als deze crisis ons echter ook iets geleerd heeft, is het dat we onder andere veel effectiever kunnen omgaan met thuiswerken. 

Veel bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid en downsizen de aantal beschikbare werkplekken. Hierdoor blijft een groot gedeelte van ons ook na de crisis een aantal dagen in de week thuiswerken. Dit blijkt onder meer uit een rondvraag van NU.nl bij een aantal grote bedrijven, rijksoverheid en gemeenten.

Het grote voordeel is met name dat je thuis veel effectiever kunt werken. Immers geen collega’s die een praatje komen maken of vragen hebben waardoor je niet direct toekomt aan je eigen werkzaamheden.

Nadeel is echter weer dat je thuis vooral het sociale contact met collega’s mist. Uiteraard kun je 'zoomen' of 'teamsen' maar dat kan toch niet tippen aan direct contact met collega’s.

Iedereen van ons herkent dit wel. Veel mensen die ik spreek zijn hierin ook op zoek naar een nieuwe balans (ik persoonlijk kies voor 2 dagen thuis en 3 op kantoor). Een goede balans tussen effectief werken, omgaan met je collega’s en vooral ook zelf lekker in je vel zitten.

In deze blog lees je waarom een diffuser en essentiële oliën eigenlijk onmisbaar zijn voor je (thuis)werkplek.

Effectief thuiswerken

Waar we voorheen met de laptop aan keukentafel gingen zitten, zijn we op dit gebied inmiddels ook een stuk beter uitgerust. Vele van ons hebben inmiddels bureaustoelen, extra schermen of soms zelfs complete kamers omgebouwd om thuis te kunnen werken.

Wat daarnaast ook steeds meer aangeschaft wordt, zijn diffusers. Sterker nog, wij krijgen steeds vaker te horen dat het eigenlijk onmisbaar is om thuis te werken en dat ieder kantoor eigenlijk ook een diffuser hoort te hebben.

Het optimale thuiskantoor

De reden? Het maakt werken prettiger en je krijgt veel meer voor elkaar! Maar hoe werkt dit nu precies? Dit komt omdat je met diffusers in combinatie met oliën de perfecte situatie kunt creëren.

Thuis werken met een diffuser van Happy Cloud

Concentratie verbeteren

Moet je een belangrijke mail maken, een meeting voorbereiden of killer presentatie maken? Concentratie en goed in je focus zitten is dan absoluut belangrijk. Oliën die hier heel goed bij helpen zijn citrusmix concentration en pepermunt.

Citrusmix concentration en pepermunt stimuleren ons concentratievermogen. Bepaalde hersendelen (waaronder de hippocampus) worden gestimuleerd om verschillende stoffen in de bloedbaan te brengen. Amerikaanse wetenschappers hebben in een grote studie (met meer dan 6000 secretaressen) aangetoond dat de geur van citroenolie het aantal schrijffouten met meer dan 50% kan laten dalen! 

Meer ontspanning

Ga je gespannen een online vergadering in of een telefoongesprek aan? Soms is het beter om dit wat meer ontspannen te doen. Lavinchi relax, happiness, back to earth en lavendel olie helpen heel goed met ontspannen. De keuze voor één van deze oliën is afhankelijk van welke geur jij het lekkerste vindt ruiken.

Daarnaast is dit ook ideaal om te gebruiken na het werk. Werk gaat vaak gepaard met stress en veel inspanning. Het is dan ook belangrijk om zelf op de juiste momenten te ontspannen. Hier helpen deze oliën uiteraard ook ontzettend goed bij.

Meer energie

Je presteert uiteraard het beste als je energielevel optimaal is. Oliën die hierbij helpen zijn sea breeze, happiness en back to earth.

Sea Breeze is bijvoorbeeld een hele frisse olie. Het bevat engelwortel en verschillende citrusoliën. De naam Sea Breeze is gekozen omdat het erop lijkt alsof een zeebries je vermoeiende en terneergeslagen gevoel wegblaast en je nieuwe energie geeft! 

Een diffuser als nieuwe collega?

Met de juiste oliën ben jij dus in staat je ideale werkomgeving te creëren en optimaal te presteren of te ontspannen. Wij hebben verschillende diffuser die in aanmerking komen om thuis je nieuwe beste collega te worden. Ga je voor de Elegant, Dreamy, Dazzling of Maan diffuser?

Ps. Je hoeft de diffuser niet alleen te gebruiken als nieuwe collega. Er zijn nog veel meer handige manieren waarop je diffusers en essentiële oliën kunt gebruiken.

Veel werkplezier gewenst!

Team Happy Cloud

Laat een reactie achter