Hoe kan een Aroma Diffuser zorgen voor meer balans in je leven?

Welkom in de wereld van aroma diffusers en de kracht van geur! Aroma diffusers in combinatie met essentiële oliën vind je in steeds meer huishoudens terug. Logisch ook! Door ons drukke bestaan zijn we steeds meer bezig met het vinden van de juiste balans. Een aroma diffuser kan hierbij helpen. Je kunt de sfeer in een kamer veranderen, je geest helpen ontspannen en je humeur verbeteren.

In deze blog duiken we in de geheimen achter een aroma diffuser en onderzoeken we hoe je, je eigen persoonlijke oase kan creëren door gebruik te maken van de juiste geuren. We nemen je graag mee in het begrijpen hoe een aroma diffuser het beste werkt tot het ontdekken van welke essentiële oliën het beste bij je passen.

Hoe werken Aroma Diffusers?

Het is belangrijk om te vermelden dat we in deze blog alleen aroma diffusers behandelen die werken op basis van ultrasone trillingen, een watertank en essentiële oliën. Dit is de meest veilige en tevens meeste populaire techniek in Nederland.

Zonder al te technisch te willen worden, leggen we je hier in vogelvlucht uit wat ultrasone trillingen zijn. Ultrasone trillingen zijn hele lichte geluidsgolven (die je overigens niet hoort) die ervoor zorgen dat het water met de essentiële oliën in de tank vernevelt. Deze verneveling zie je vervolgens uit de aroma diffuser komen. Hierdoor worden automatisch de geuren van de essentiële oliën verspreidt in de ruimte. Het grote voordeel van deze manier van verdampen is dat de biologische eigenschappen van de essentiële oliën, in tegenstelling tot andere manieren van verdampen, het beste behouden blijven. 

Dazzling Diffuser van Happy Cloud


Het bedienen van een aroma diffuser is overigens heel eenvoudig! Jij hoeft alleen maar water en een aantal druppels essentiële olie in de tank te doen. Vervolgens druk je op start en kun je genieten!

Voordelen van het gebruik van een Aroma Diffuser

Een aroma diffuser verhoogt de luchtvochtigheid in huis, laat elke ruimte heerlijk ruiken, is een hippe aanvulling op je interieur én heeft invloed op je gemoedstoestand.

Met name de laatste reden zorgt ervoor dat aroma diffusers steeds populairder worden. Aroma diffusers worden veel gebruikt voor aromatherapie. Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van je gezondheid met gebruikmaking van essentiële oliën. In dit geval het inademen van essentiële oliën. Dit werkt als volgt: Wanneer je essentiële oliën inademt stuurt je neus berichten naar je hersenen. Dit kan invloed hebben op je emoties, geheugen, stressniveau en lichaamsfuncties. Dit komt omdat de oliën ons limbisch systeem beïnvloeden, dat verbonden is met deze functies. Essentiële oliën kunnen op deze manier een subtiele holistische impact hebben op je welzijn.

Veel mensen gebruiken het dan ook om beter te kunnen ontspannen, slapen, tegen stress of voor het krijgen van nieuwe energie. Dit kan helpen in het vinden van een betere balans in ons drukke bestaan. 

Welke essentiële olie past het beste bij mij?

Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van je behoefte en de balans die jij nodig hebt. Het mooie aan een aroma diffuser is dat je het voor meer behoeftes kan gebruiken. Nadat je tank leeg en schoongemaakt is kun je er natuurlijk weer een andere olie in druppelen. 

Fave Diffuser van Happy Cloud


Een populaire olie om te ontspannen én je nachtrust te bevorderen is lavendelolie. Deze olie wordt vaak gebruikt bij stress en onrust. Deze olie is een verfijnde compositie op basis van lavendel, mandarijn en zoete marjolein. Dit zorgt voor een bijzonder rustgevend effect.

Een veelgebruikte olie om meer energie te krijgen is Sea Breese olie. Zoals de naam al doet vermoeden laat je, je huis tijdelijk ruiken naar die heerlijke zeebries. See Breese bevat onder andere engelwortel en verschillende citrusoliën. Dit kan je vermoeide en teneergeslagen gevoel wegblazen en zorgen voor nieuwe energie.

Een andere olie die steeds populairder wordt is de Tea Tree olie. Deze olie is bijzonder geschikt voor het op een natuurlijke manier zuiveren van de lucht in huis. Daarnaast ruikt deze olie ook nog bijzonder kruidig en prettig.

Een olie die bij veel gezinnen zorgt voor vrolijkheid is mandarijn. Mandarijn zorgt voor een fruitachtige en frisse geur. De geur van mandarijn is zoet en zacht en geeft een geborgen gevoel. Dit is waarschijnlijk de reden waarom veel kinderen mandarijn olie lekker vinden ruiken. Hierdoor is mandarijn een veel gebruikte olie door moeders met een druk gezin. 

Happy Cloud - vrolijke familie

Uiteraard reageert niet iedereen hetzelfde op de geur van de oliën. Het beste kun je natuurlijk zelf ervaren wat het beste voor je is. Om je hierin te helpen hebben we een overzicht gemaakt met de verschillende effecten van de oliën. Dit kun je gebruiken als handige richtlijn. Mocht je hier vragen over hebben kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Kan ik elke essentiële olie gebruiken?

Vanwege de toenemende populariteit van essentiële oliën komen er ook steeds meer producten op de markt. Essentiële oliën zijn aromatisch (geurende) oliën die worden gewonnen uit planten en bomen. Wij adviseren altijd te kiezen voor een natuurlijke essentiële olie. Een olie die niet is gemaakt van synthetische stoffen. Deze kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid. Vergelijk het bijvoorbeeld met de geur van deodorant. Dit is een synthetische geur. Wanneer je dit inademt moet je vrijwel direct hoesten. Als je twijfelt kun je ook nog altijd naar de prijs kijken van het flesje olie. Een natuurlijk flesje olie van 10ml wordt meestal verkocht voor een prijs tussen de 8 en 15 Euro.

Aroma diffusers in combinatie met essentiële oliën laten dus niet alleen je huis lekker ruiken ze kunnen ook een positief effect hebben op je gemoedstoestand. Het gaat erom wat voor jou zorgt voor een betere balans. Een balans die het leven voor jou prettiger maakt! Hopelijk heeft deze blog je wat inzicht gegeven in de verschillende mogelijkheden. Mocht je nog vragen hebben, dan horen wij dit uiteraard weer graag!

Groetjes,
Team Happy Cloud

Laat een reactie achter